Marokkaanse couscous met kip

van de verjaardag van Margot

  • blokje kippenbouillon
  • olie
  • zout, peper, gemberpoeder
  • (of zout, peper, knoflook, 1 volle el couscouskruiden)
  • 2 tomaten
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • bos koriander
  • bos selderij
  • 1 kleine courgette
  • 1 klein pompoentje
  • klein blikje kikkererwten
  • 170 gr couscous
Zet een grote pan met ruim water op het vuur. Voeg de kip, het bouillonblokje, olie, zout, peper en gemberpoeder (of couscouskruiden en knoflook) toe.
Snijd de tomaten, peen en uien in stukken en doe het in de pan. Bind de koriander en selderij tot een bosje en doe het in de pan. Laat het geheel aan de kook komen en laat het ongeveer 1 1 uur op een laag pitje gaar worden.
Haal de kip uit de pan en doe in een ovenschaal.
Snijd de courgette en pompoen in stukken en voeg samen met de kikkererwten bij de pan. Laat nog groenten 5 minuten doorgaren terwijl de kip onder de grill gaat om een korstje te krijgen.

Verwarm zo’n 40 minuten voor het einde de oven voor op 225 C.
Doe de couscous in een platte ovenschaal en schenk er een scheut olijfolie en 2 dl water overheen. Meng het goed door elkaar. Laat het een kwartier rusten. Leg er dan dunne plakjes boter over en dek af met aluminiumfolie. Zet de couscous 20 minuten in de oven. (De laatste vijf minuten overschakelen op grill voor de kip.)

Schep de groenten uit de pan in een schaal en voeg een beetje van het vocht toe. Dien op met de couscous en de kip.
De rest van het vocht kun je gebruiken als bouillon.

Terug naar courgette recepten Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje