Kofta hotdogs

naar Comptoir Libanais

voor de hotdogs

  • 250 g lamsgehakt
  • ½ ui
  • ¼ bosje verse koriander
  • ½ el tijm
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl zwarte peper
  • zout

voor de afwerking

  • 125 ml yoghurt
  • 2 el tahin
  • 4 hotdog broodjes *
  • tomatenketchup
Doe het gehakt in een kom. Snipper de ui heel fijn en hak de verse koriander, doe dit samen met de tijm, gemalen koriander, peper en zout bij het gehakt en meng het geheel goed door elkaar.
Draai er 4 worstjes van en bak deze in hun eigen vet voorzichtig gaar.

Maak intussen een sausje van de yoghurt en de tahin. Proef op smaak en pas zo nodig de verhouding aan. Snijd de broodjes aan de bovenkant in zodat de worstjes er in passen, en bestrijk de opening aan beide zijden met de yoghurtsaus.
Leg als ze gaar zijn de hotdogs in de broodjes en leg er nog een streep tomatenketchup op.

* Lekkere hotdog broodjes maak je zelf met het recept voor Fougasse. Gebruik za'atar in plaats van herbes de Provence en laat de olijven weg.
printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje