Kip met gepekelde citroen

s ochtends voorbereiden

  • 2 kippenbouten
  • 2 tenen knoflook
  • 1½ tl ras el hanout (desnoods: gemalen gember en komijn)
  • zout, olijfolie, azijn
  • 1 rode uit
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 grote of 2 kleine gepekelde citroenen
  • verse koriander

Ontvel de kip.
Maak in een vijzel een brei van de knoflook, ras el hanout, zout, een scheutje olijfolie en een drupje azijn. Smeer hiermee de ontvelde kip in en laat de kip enkele uren trekken.

Snipper de ui en fruit die op laag vuur in een (snelkook-)pan.
Voeg de kip en de bouillon toe. Laat het vlees gaar worden; 50 tot 60 minuten in een gewone pan of 30 minuten in een snelkookpan.
Haal de kip uit de pan, houd hem warm onder aluminiumfolie.
Laat de bouillon wat inkoken tot een lobbig geheel.
Verwijder het vruchtvlees van de citroen en snijdt de schil in hele kleine snippers. Hak de koriander fijn. Voeg de citroen en koriander bij de saus, proef op smaak.
Leg de kip terug in de pan en laat even doorwarmen.
Lekker met couscous of Marokkaans brood.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje