Kalfsragout

  • 300 gr kalfsvlees
  • 4 peperkorrels
  • ½ ui
  • 2 takjes peterselie
  • 1 wortel
  • stukje foelie, thijm, zout
  • champignons
  • 1 eierdooier
  • scheut room
  • 40 gr boter
  • 40 gr meel

Snijd het vlees in blokjes. Doe het vlees samen met de peper, ui, peterselie, wortel, foelie, thijm en zout in een snelkookpan. Voeg 5 dl water toe. Laat het 30 minuten onder druk koken. (1 uur in een gewone pan)
Snijd de champignons in plakjes en bak ze bruin.
Zeef de bouillon en haal het vlees apart. De kruiden kunnen weg.
Maak van de boter, het meel en de bouillon een niet te dikke roux. Laat even doorkoken. Klop de eierdooier met een goede scheut room los en roer dit door de roux. Warm het vlees en de champignons in de roux.

printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje