Kalfsburger

of "de perfecte hamburger"

  • 3 ons kalfsriblap (biologisch)
  • 4 plakken bakbacon
  • verse dragon, rozemarijn, peper, en zout
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Doesburgsche mosterd
  • ciabatta
  • Snijd het kalfsvlees in brokken en 2 van de plakken bacon. in stukjes. Maal dit in de foodprocessor, samen met de verse dragon, rozemarijn, peper en zout.
    Vorm er 4 kleine of 2 grote hamburgers van.
    Bak de hamburgers en de rest van de bacon kort maar stevig.

    Bak intussen zonodig de ciabatta af, en meng de mayonaise en mosterd doorelkaar.
    Snijd de ciabatta in 2 of 4 stukken en snijd ze open. Smeer aan beide zijden mosterdsaus. Leg de hamburger en bacon op de ciabatte en klap het broodje dicht.
    printversie

    Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje