Jachtschotel

  • 6 ons rundvlees
  • meel
  • kerrie, saffraanpoeder, peper, paprika
  • 3 uien
  • zout, azijn, suiker, laurierblaadjes, jeneverbes
  • diepvriesdoperwten
  • aardappelen
Snijd het vlees in dobbelstenen. Meng de kerrie, saffraan, peper en paprika door het meel. Schud het vlees door het meel.
Snipper de uien en fruit ze. Voeg het vlees toe. Voeg wat water toe en het zout, azijn, snufje suiker en de laurier en jeneverbes. Laat het geheel 3 uur stoven, onder af en toe doorroeren.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Kook de aardappelen en maak er puree van. Leg onder in een ovenschaal het vlees, daar bovenop de diepvriesdoperwten en tenslotte de puree. Zet het een half uur in de oven.
printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje