Hamburgers

  • 4 ons rundvlees
  • 4 stevige grote broodjes (bijvoorbeeld ciabatta)
  • 2 uien
  • 8 plakjes bacon
  • mayonaise
  • yoghurt
  • knoflook
  • 1 tomaat
Verwarm de oven voor op 200° C.
Maak knoflooksaus van de mayonaise, yoghurt, knoflook en wat peper en zout.
Pel de uien en snijd ze in ringen. Bak de ringen op niet te hoog vuur in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Schep ze uit de pan op een bord. Bak de bacon in de pan waar de uien uit zijn gehaald. Maak gehakt van het vlees en kruid het (bijvoorbeeld met komijn, chilipoeder…). Vorm 4 platte schijven van het gehakt. Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat en warm ze op in de oven. Snijd de tomaat in dunne plakken. Bak de hamburgers aan iedere kant ongeveer 3 minuten. Besmeer de broodjes met knoflooksaus en beleg ze achtereenvolgens met een hamburger, uienringen, 2 plakjes bacon, wat tomaat en een extra dot knoflooksaus. Hang een groot servet voor en lik je vingers regelmatig af.
De koolsla (zie recept) hoort er echt bij.

Een mooie variant van Petra: doe de hamburger eerst ongeveer 5 minuten in de rookpan met lekkere houtsnippers en bak ze daarna nog kort knapperig. Je kunt dan een vrij uitgeklede variant van de burgers maken, maar bacon smaakt er wel erg lekker bij.

printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje