Groentenomelet

voor 2 à 3 personen

  • rode paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • kleine courgette
  • 1 ui
  • handje verse koriander of peterselie
  • 4 tot 6 eieren
Rasp de groenten of snijd deze heel fijn. Snipper de ui.
Doe royaal olijfolie in een ruime steel-bakpan. Bak de ui op middelmatig vuur tot hij begint te kleuren. Doe de groente erbij en laat op hoog vuur bakken. Voeg zo nodig olijfolie toe, het moet een smeu´g geheel zijn. Als de groente bijtgaar is, voeg dan een handvol gehakte verse koriander of peterselie toe, en peper en zout.
Klop de eieren los met wat zout. Roer de groenten nog een keer goed door en giet dan de eieren er overheen. Zet het vuur laag. Roer her en der met een vork om de ei een beetje te mengen met de groenten.
Laat het ei stollen, eventueel met een deksel op de pan. Als je durft kun je de omelet nog even omkeren om de onderkant te bakken.

Lekker met Fougasse of maisbrood.
printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje