Gamba's met gember en rode peper

van Jamie

  • 500 gr gamba’s met staartstuk
  • 5 cm gemberwortel
  • 2 rode pepers
  • 2 tenen knoflook
  • ½ limoen
  • peterselie
  • olijfolie
  • ciabatta brood

Schil de gemberwortel en versnipper hem.
Haal de zaadjes uit de pepers en snijd de pepers in dunne ringetjes.
Schil de knoflook en snijd hem in plakjes.
Pers de limoen. Hak de peterselie fijn. Je hebt een handvol nodig.
Verhit een wok of een grote koekenpan en doe daar royaal olijfolie in. Bak de gamba’s, gember, peper en knoflook hier in.
Zet na zo’n 3 minuten het vuur lager en voeg het limoensap en de peterselie toe. Giet er nog een royale scheut olijfolie bij, meng het door elkaar en haal het van het vuur.
Eventueel op smaak maken met versgemalen zwarte peper en zeezout.
Serveren met (geroosterd) ciabatta brood om de saus mee op te deppen.

Als voorgerecht is dit voldoende voor 4 personen.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje