Enchiladas

van Paulien

  • 2 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • blik tomaten zonder het sap
  • ui
  • knoflook, zout, ½ tl komijn, bieslook
  • 5 dl kippebouillon
  • 3½ dl slagroom
  • kaas
  • tortilla’s (zachte)
Snijd de tomaten en de paprika in kleine blokjes, de ui in snippers. Doe de kip, de tomaat, paprika, ui, knoflook, zout, komijn en kippebouillon in een pan. Laat het 30 minuten koken met het deksel erop.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Haal de kip uit de pan en snijd hem in kleine blokjes.
Laat de bouillon tot de helft inkoken en doe hem over in een ovenschaal.
Maak de slagroom warm en doop hierin de tortilla’s tot ze zacht zijn. Vul ze met de kip en rol ze op. Leg ze op de saus. Giet de slagroom erover en strooi er tenslotte geraspte kaas over.
Zet de schotel 25 minuten in de oven. Snipper er na het bakken de bieslook over.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje