Chorizo brood

Een klusje voor de foodprocessor
  • 200 gr meel
  • 40 gr boter
  • 200 gr magere kwark
  • 2½ ons chorizo
  • 2½ ons rudvlees
  • gemalen (parmesaanse) kaas
  • peper, zout, groene kruiden (thijm, basilicum)
Verwarm de oven voor op 225°C.
Doe meel en wat zout in de kom. Snij de boter in blokken en voeg het toe aan het meel. Maal het even tot een kruimelige massa. Voeg al malend zoveel kwark toe tot het een soepel deeg is.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 20 bij 30 cm. Leg in het midden van de lap een rechthoek van de kaas van 8 bij 15 cm.
Maal het vlees en de chorizo fijn. Meng er peper, zout en groene kruiden door. Draai er een worst van 8 bij 15 cm van en leg die op de kaas. Vouw het deeg om het vlees heen.
Leg het brood op de naad op een bakblik met bakpapier. Bak hem 3 kwartier. Hij gaat lekker lekken.
printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje