Boeuf bourguignon

Voor de snelkookpan

  • 800 gr runderriblappen
  • 100 gr spek
  • 50 gr margarine
  • ongeveer 400 ml rode wijn
  • 2 uien
  • knoflook
  • 1 eetlepel meel
  • bouquet garni, zout, peper
  • wortel
  • 250 gr champignons
Snijd het vlees in blokjes. Bak het vlees in de snelkookpan in de boter. Snijd de ui grof en voeg bij het vlees. Strooi het meel over het geheel, roer er door en laat een minuutje staan. Meng beetje bij beetje de wijn er door heen, tot het half onder staat. Snijd de wortel in stukjes en voeg toe. Voeg knoflook, zout, peper en bouquet garni (rozemarijn, thijm) toe. Sluit het deksel en laat 60 minuten onder druk koken.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de champignons stevig bruin. Open de pan met het vlees. Zonodig het geheel wat binden met maizena. Voeg de champignons op het laatst toe.
printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje