Blue cheese burgers

  • 400 gr rundvlees
  • 4 broodjes (bijvoorbeeld ciabatta)
  • 150 gr danish blue
  • jalapeños
Verwarm de oven voor op 200° C.
Maak gehakt van het vlees en kruid het (bijvoorbeeld met paparikapoeder, een snuf kerry en komijn, zout, peper. Ook wat fijngesneden jalapeños erdoor). Vorm er 4 hamburgers van. Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat. Verwarm ze in de oven. Snijd de kaas in plakken (4 porties). Bak de hamburgers aan één kant, keer ze en leg de kaas op de gebakken kant. Bak de andere kant. Eventueel ten slotte de burgers nog even onder de grill leggen om de kaas te laten smelten. Leg de burgers op de onderste helft van de broodjes en strooi er wat ringetjes jalapeños overheen. Bovenste helft van het broodje erop en lekker met je vingers opeten.
De koolsla (zie recept) past er goed bij.
printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje