Balkanballetjes

van de kookgek

voor 4 personen
  • 500 gr lamsgehakt
  • 1 dikke snee volkorenbrood zonder korst
  • 12 verse dadels
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr gepelde walnoten
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel kaneel
  • zout, peper
  • meel
  • 3 eetlepels olie
  • 3 eetlepels boter
Week het brood in een scheutje koud water. Ontpit de dadels en snijd ze fijn; snijd de knoflook fijn; hak de walnoten. Vermeng het gehakt met het uitgedrukte, geweekte brood, de gehakte ingrediënten en de kruiden. Zet wat meel klaar in een bord. Vorm het gehakt tot balletjes ter grootte van een walnoot en rol ze door het meel.
Verhit de olie en de boter in een koekepan en bak de balletjes zachtjes rondom bruin en gaar in ongeveer 10 minuten.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje