Vissoep

uit Koken kun je zelf

  • 300 gr prei
  • 200 gr aardappelen
  • peterselie, selderij
  • 3 el olie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 gr vis
  • thijm, knoflook, peper, zout
  • mayonaise
  • boterhammen
Was de prei, peterselie en selderij. Schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in blokjes en hak de peterselie en selderij fijn. Fruit dit alles in hele olie even aan.
Voeg de tomatenpuree en vis toe. Kruid de soep met bijvoorbeeld thijm.
Voeg ¾ l water toe en laat het geheel in 20 minuten gaar worden. Maak de soep af met zout, peper, etc.
Rooster de boterhammen en snijd ze in blokjes. Maak de mayonaise aan met knoflook en zout. Leg in soepkommen wat blokjes brood en een schep knoflookmayonaise en schep daar de soep overheen.

Terug naar Soepen Terug naar het kookboekje