Tomatensoep

van Petra

  • 1 kilo tomaten
  • 2 uien
  • knoflook
  • olijfolie
  • bouillonblokje
  • verse kruiden
  • eventueel 1½ ons gehakt
Snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in de olijfolie. Snijd de tomaten in stukken en bak ze mee. Voeg 2½ dl water en het bouillonblokje toe. Laat het geheel 20 minuten koken.
Maak de tomaten fijn in een groentemolen (niet in de keukenmachine).
Maak het gehakt aan met peper en zout en draai er kleine balletjes van. Laat ze minimaal 5 minuten gaar worden in de soep.
Maak de soep af met verse kruiden en peper en zout.

Voor een heerlijke paprikasoep vervang je in dit recept de tomaten door rode paprika. Hoe meer zaadjes je er dan bij laat zitten, hoe pittiger de soep wordt.

printversie

Terug naar Soepen Terug naar het kookboekje