Spinaziesoep met roquefort

van NRC

  • 1½ el boter
  • ui
  • 3 el meel
  • 7½ dl kippebouillon
  • 2½ dl melk
  • 1 ons roquefort
  • 125 gr (wilde) spinazie
  • ⅛ l crème fraîche
  • peper, zout
Haal de stengels van de spinazie, was hem en laat hem goed drogen.
Snipper de ui. Smelt de boter in een niet te grote soeppan met dikke bodem. Laat de ui 3 minuten zachtjes glazig worden. Strooi de bloem er overheen en roer tot hij is opgenomen. Laat dit 2 minuten zacht pruttelen. Roer met een garde beetje bij beetje eerst de bouillon en dan de melk er doorheen. Laat het 5 minuten zacht doorkoken.
Hak de spinazie heel fijn. Verbrokkel de roquefort. Roer de roquefort door de soep en blijf roeren tot hij gesmolten is. Roer met beetjes tegelijk de spinazie door de soep en laat hem 5 minuten doorkoken. Maak de soep af met crème fraîche en vers gemalen peper. Voeg indien nodig wat zout toe.
printversie

Terug naar Soepen Terug naar het kookboekje