Bisque

uit het NRC

  • 3 sjalotten
  • halve venkel
  • 4 knoflooktenen
  • 500 g ongepelde garnalen
  • tijm, rozemarijn
  • room
Als je geen verse garnalen kunt krijgen: de grote gekookte ongepelde gamba's uit de diepvries van Albert Heijn zijn prima.

Snijd de sjalotjes, venkel en knoflook fijn en fruit die in een royale hoeveelheid olijfolie in een soeppan glazig.
Voeg de garnalen toe en blaadjes tijm en rozemarijn. Roer tot de garnalen roze beginnen te kleuren.
Doe 1½ liter water (bij diepvriesgarnalen: 1 liter) in de pan en laat het geheel een half uur sudderen.
Pureer het garnalenmengsel met een staafmixer of keukenmachine, maak het goed fijn. Druk het geheel door een niet te fijne zeef zodat de pellen achterblijven maar je een mooie dikke soep overhoud.
Doe er wat versgemalen peper bij en controleer op zout.
Serveer met een scheutje room.
printversie

Terug naar Soepen Terug naar het kookboekje