Hummus met zongedroogde tomaat

Naar aanleiding van een overgebleven prefab potje van Mark

  • 260 g kikkererwten (kan uit blik, bewaar het vocht)
  • 2 tl tahin of 3 tl geroosterd sesamzaad
  • snufje zout en peper
  • olijfolie
  • 8 halve zongedroogde tomaten op olie
  • scheut wijnazijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • eventueel knoflook
  • Maal alle ingrediënten tot een pasta, de keukenmachine is het makkelijkste. Voeg meer olijfolie of kookvocht van de kikkererwten toe voor de juiste smeuïgheid.
    Proef op smaak. Als het een erg compacte massa is en je hebt geen kookvocht dan kun je hem met ook verdunnen met een scheut wijn, tomatensap, e.d.

    Doe de hummus in een schone pot. Hij is enkele weken houdbaar.
    printversie

    Terug naar Sauzen Terug naar het kookboekje