Waldorf salade

een variant voor de rookpan

  • 200 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 2 volle el mayonaise
  • 2 volle el zure room
  • Worcestershiresauce
  • kerry, peper, zout
  • ½ knolselderij
  • 1 appel
  • 50 g walnoten
  • handvol rozijnen
Rook de kip gaar in de rookpan. Als je geen rookpan hebt kun je de kip ook koken met een bouquet garni.
Rasp de ui met een fijne rasp. Je hebt een volle el rasp nodig. Meng in een ruime kom de uirasp met de mayonaise, zure room, enkele druppels Worcestershiresauce, een mespunt kerry, peper en zout.
Rasp de knolselderij op een grove rasp. Vermeng tussendoor steeds direct met de saus om verkleuren te voorkomen.
Snijd luciferdunne en lange reepjes van de appel. Meng dit direct met de selderij.
Snijd de kip in kleine stukjes. Breek de walnoten in grove stukken. Meng kip, noten en rozijnen door de salade.

Terug naar Salades Terug naar het kookboekje