Pasta salade met krab, zalm en garnalen

van Dini van tante Jos van Allerhande

  • 200 gr crabfantasy
  • 200 gr Noorse garnalen
  • 100 gr gerookte zalm
  • 500 gr dunne witte asperges
  • 200 gr schelpjesmacaroni
  • 1 grote ui
  • ½ citroen
  • 4 bosuitjes
  • 1 doosje dille (diepvries)
  • 6 takjes peterselie
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 kruidenbouillon tablet
Laat crabfantasy en garnalen 2 uur ontdooien.
Snipper de ui. Breng ui met wijn en bouillontablet aan de kook. Laat het in ca. 15 minuten tot de helft inkoken. Zeef het wijnmengsel boven een kommetje en laat het afkoelen.
Schil de asperges. Kopjes apart houden. De rest in de lengte halveren en in stukjes van 5 cm snijden. Kook deze stukjes 5 minuten in ruim water met zout. Voeg dan de kopjes toe en kook alles nog 15 minuten tot het net gaar is. Met schuimspaan uitscheppen, koud afspoelen en uit laten lekken. Kook de macaroni gaar in het aspergewater. Koud afspoelen en uit laten lekken.
Pers de citroen uit. Knip de peterselie fijn. Meng door het wijnmengsel: citroensap, mayonaise, dille en peterselie. Voeg zout en peper toe.
Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringen. Snijd de crabfantasy in stukjes. Snijd de zalm in dunne reepjes. Meng uitjes, crab, zalm, garnalen, asperges, macaroni en wijnsausje luchtig door elkaar. Maal er peper boven.

Terug naar Salades Terug naar het kookboekje