Lauwe salade

  • courgette
  • aubergine
  • olijfolie, balsamico azijn, honingmosterd
  • peper, zout, knoflook
Maak van de olijfolie, balsamico en een flinke schep honingmosterd, peper, een snufje zout en knoflook een royale hoeveelheid vinaigrette.
Was de courgette en aubergine en haal van twee tegenoverliggende zijden in de lengte een reepje schil er af. Snijd ze verder in de lengterichting in dunne plakken.
Bak de plakken courgette en aubergine mooi bruin. Steeds zoveel in de pan doen dat alle plakken plat op de bodem liggen.
Doe de gebakken groente in een platte schaal en schenk er de vinaigrette over. Direct serveren zodat de salade lauw gegeten wordt.
Als je geen honingmosterd hebt kun je die heel makkelijk maken: 2 delen moutarde de Dijon, 1 deel (neutrale) honing in een hoge beker met de blender vermengen. Lang houdbaar.

Terug naar courgette recepten Terug naar Salades Terug naar het kookboekje