Aardappelsalade met roquefort dressing

uit het NRC

  • 600 gr vastkokende aardappelen
  • ⅛ l zure room
  • beetje citroensap
  • 50 gr rucola
  • 100 gr roquefort
  • zout en peper
Hak de rucola grof.
Doe de zure room, citroensap en rucola in een hoge mengbeker. Brokkel de roquefort erbij. Meng met een staafmixer tot een homogene massa (met een keukenmachine gaat het natuurlijk ook). Voeg peper toe en eventueel zout, proef op smaak. Bewaar op een koele plek.
Schil de aardappelen, halveer ze overdwars en snijd ze in plakjes van 1 cm. Kook ze gaar en laat ze uitlekken. Doe ze in een ondiepe schaal en meng er de roquefort dressing doorheen. Serveer direct (en dus lauw).
Heerlijk bij de barbequeue.
printversie

Terug naar Salades Terug naar het kookboekje