Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Geroosterde groententaart
naar Rutger

Ingrediënten

Voor het deeg:
200 g patentbloem
100 g boter
zout
1 ei
een paar eetlepels koud water

Voor de vulling:
1 aubergine
1 rode paprika
1 courgette
1 rode ui
knoflook
evt. een paar plakjes ontbijtspek
peper, zout
herbes de Provence
olijfolie
parmezaan
3 eieren
200 g crème fraîche

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe in de kom van de foodprocessor het meel, de boter in blokjes en een snuf zout. Meng het door 15 tot 20 keer pulseren tot een kruimelig geheel. Doe het ei erbij en pulseer weer een keer of 10 tot 15. Zet de continue stand aan en voeg het water toe tot het een geheel vormt.
Het kan ook met de hand, in een kom waarin je de boter met 2 messen snijd tot kruimel waarna je het ei toevoegt en alles snel tot een geheel kneed.
Rol het deeg uit en bekleed er een springvorm van 24 cm mee. Doe er bakpapier en een blinde vulling in en bak hem 15 minuten voor. Haal het bakpapier met de blinde vulling eruit en bak nog 5 minuten bloot voor.

Snijd intussen de groente in blokjes en snipper de ui en knoflook. Snijd het eventuele spek klein. Leg alles op een ruime bakplaat. Bestrooi met zout, peper en herbes de Provence. Schenk er wat olijfolie over en hussel door elkaar.
Zet 10 minuten in de oven, hussel nogmaals door elkaar en zet het nog 10 minuten in de oven.

Rasp de kaas. Klop de eieren los met de crème fraîche, wat peper en zout.
Doe de geroosterde groente over in de taartvorm, spreid er de kaas overheen en schenk het eiermengsel er over.

Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Categorie

Brood en hartige taarten
Courgetterecepten
Groentenschotels