Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Zalm-tomaten taartje

Ingrediënten

bladerdeeg
kleine trostomaten
crème fraîche
gerookte zalm
peper, grof zeezout
verse basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.
Ontdooi het bladerdeeg.
Snijd de tomaten dwars doormidden, ontpit ze en snijd ze in plakjes van 1/2 cm.
Rol het bladerdeeg tot een ronde lap, net wat groter dan de te gebruiken bakvorm, en doe hem daar in.
Bestrijk het deeg niet te zuinig met crème fraîche. Leg hier de zalm op, en drapeer er de tomaten over.
Bestrooi met grof zeezout en peper en gescheurde basilicumblaadjes.
Vouw het overhangende deeg op een mooie manier over de tomaten.

Ongeveer 30 minuten bakken tot het deeg goudbruin en krokant is.

Categorie

Brood en hartige taarten
Groentenschotels
Vlees en vis, kip en ei