Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Baba ganoush

Ingrediënten

2 aubergines
2 flinke tenen knoflook
3 el citroensap
5 el tahin
½ tl gerookt paprikapoeder
peper, zout
facultatief: zongedroogde tomaten

Bereiding

Zet de oven op de hoogste stand op grillen.
Laat de steel aan de aubergines en halveer ze in de lengte. Leg ze met de snijkant naar beneden op bakpapier in een ovenschaal. Zet ze ongeveer 25 minuten onder de grill tot de schil zwartgeblakerd en het vruchtvlees zacht is.
Haal ze uit de oven, snijd direct de steel er af en trek de schil van het vruchtvlees. Laat de aubergines in een schaaltje of vergiet afkoelen.
Snijd de aubergines in stukken, en doe alle ingrediënten behalve de zongedroogde tomaten in de keukenmachine. Maal het tot een glad geheel.

Als je zongedroogde tomaten erbij wilt doen snijd ze dan of heel klein en meng ze er met de hand door, of snijd ze wat grover en maal in de keukenmachine even mee.

Categorie

Sauzen, tapenades, etcetera