Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Pasta met citroen en bonen
Een totaal andere pasta dan wij gewend zijn, eerst een beetje vreemd maar na een half bordje ben je om: lekker!

Ingredienten

1 citroen
225 g orecchiette
1 el boter
1 blik cannellinibonen (Jumbo heeft ze)
parmezaan
spinazie
scheutje chili-olie
scheut lekkere olijfolie
peper, zout

Bereiding

Was de citroen. Rasp 1 helft (van een kruintje tot aan de middellijn) en snijd hem daarna doormidden over dezelfde middelijn.
Pers de helft die je geraspt hebt uit.
Snijd met een mandoline heel erg dunne schijfjes van de andere helft. Pitten eruit. Snijd elk schijfje in 6 driehoekjes.
Zet een pastapan op met voldoende water voor de pasta, doe er nog geen zout in. Als het water kookt, blancheer dan de citroen-driehoekjes 2 minuten in het water. Dat gaat makkelijk in een pastazeef, of gebruik anders een schuimspaan om de citroen er weer uit te halen. Laat de citroen even uitlekken.
Breng het water weer aan de kook, doe er zout in en kook de orechiette gaar.
Ondertussen doe je de rest:
Doe boter in een steelpan en bak hierin de uitgelekte citroen in ongeveer 5 minuten goudgeel.
Laat de bonen uitlekken, rasp de parmezaan en roerbak de spinazie. Snijd de spinazie na het bakken een beetje kleiner.

Als de pasta bijna al dente is voeg dan de bonen 1 minuutje bij de pasta in het water om ze op te warmen. Giet dan bonen en pasta af en doe ze terug in de pan.
Zet het vuur heel erg laag en roer er de gebakken citroen, citroenrasp en -sap, parmezaan en spinazie doorheen. Voeg een scheutje chili-olie, olijfolie en peper en zout toe.

Categorie

Aardappelen, pasta en rijst
Groentenschotels