Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Hummus met limoen en koriander

Ingredienten

50 g gedroogde kikkererwten
½ el tahin
een scheut olijfolie
sap van een 1 limoen
(alternatief: sap en rasp van ½ citroen)
verse koriander
snufje zout en peper
snuf cayennepeper
snufje komijnpoeder
½ tl gemalen korianderzaad

Bereiding

Doe de kikkererwten in een ruime pan en voeg 200 ml water toe. Geen zout toevoegen. Laat ze 8 tot 12 uur weken. Kook de erwten daarna in hetzelfde water, nog steeds zonder zout, in 60 tot 70 minuten gaar.
Schep de erwten uit het kookvocht in een keukenmachine, bewaar het kookvocht.
Maal de erwten kort fijn, en voeg dan de tahin en olijfolie toe. Maal de erwten nu langdurig (wel een kwartier) tot een hele gladde pasta.

Pers intussen de limoen uit en hak de koriander fijn. Je hebt 2 handjes gehakte koriander nodig.
Als de kikkererwten helemaal fijn zijn gemalen, maal dan de overige ingrediënten nog even mee. Voeg zo nodig nog een klein beetje kookvocht van de erwten toe om de juiste smeuïgheid te krijgen.

Categorie

Sauzen, tapenades, etcetera