Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
770
Saharabrood
van de Benali’s

Ingredienten

Voor het brood:
3 gr gedroogde gist
250 gr tarwebloem
5 gr zout
1 el olijfolie
175 ml water

Voor de vulling:
1 rode paprika
1 rode ui
bosje lente-uitjes
½ bosje verse koriander
½ bosje verse peterselie
200 g gehakt
1 tl kurkumapoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl ras el hanout
zout
1 el gebakken uitjes
snufje chilivlokken
1 laurierblad

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor het brood in de broodmachine op pizza programma, of kneed zelf en laat het 30 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in vier gelijke bolletje, besmeer met nog wat olijfolie en laat 10 minuten rijzen.

Maak ondertussen de vulling:
Snijd de paprika en rode ui grof en doe ze in de keukenmachine, maal het niet al te fijn met een paar pulsen, het moet nog herkenbaar zijn. Je kunt het ook met de hand heel fijn snijden.
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Hak de koriander en peterselie fijn.
Verhit olie in een koekenpan. Bak de rode ui en paprika op matig vuur 4 minuten aan. Voeg de lente-uitjes en gehakt toe en blijf roeren.
Breng op smaak met de kurkuma, komijn, ras el hanout, zout, gebakken uitjes en chilivlokken, en voeg ook het laurierblad toe.
Voeg als het gehakt gaar is de peterselie en koriander toe. Laat het geheel nog 5 minuten bakken terwijl je roert. Laat het hierna afkoelen.

Rol de deegbolletjes uit tot platte schijven van ongeveer 12 cm. Leg de helft van de vulling op 1 schijf, dek het af met een tweede schijf en duw de randen goed dicht. Duw of rol dan het geheel uit tot een schijf van 20 cm. Herhaal dat voor de rest van het deeg en vulling.

Verhit een gietijzeren pan, en bak het broodje in een paar minuten aan beide zijden goudbruin. Verdeel in vier punten en geniet.

Categorie

Brood en hartige taarten