Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
748
Rauwe tomatensaus
naar Sophia Loren
Bereid de saus een dag van te voren.

Ingredienten

6 niet te rijpe tomaten
1 klein uitje
50 g ontpitte olijven
1 teentje knoflook
6 ansjovisfilets
½ bosje peterselie
25 g kappertjes
zout, peper
oregano
olijfolie
verse spaghetti (een dag later!)
parmezaanse kaas

Bereiding

Snijd de tomaten in plakjes - als de schijven groot zijn dan in 2 of 3 snijden.
Snipper het uitje heel fijn.
Snijd de olijven in schijfjes.
Pel de knoflook en plet hem met de zijkant van een koksmes.
Snijd de ansjovis in hele kleine stukjes.
Hak de peterselie fijn.

Doe de tomaten, ui, olijven, knoflook, ansjovis, peterselie en kappertjes in een kom.
Strooi er zout en peper en een flinke snuf oregano overheen.
Overgiet dit met olijfolie, schep goed door elkaar en zet op een koele plek weg. De volgende dag is hij klaar. Schep hem liefst tussendoor nog een keer of twee door elkaar.

De volgende dag...
Maak verse spaghetti en kook die al dente.
Rasp een hele royale hoeveelheid parmezaanse kaas.
Verwarm de borden voor.

Verdeel de spaghetti over de borden, schep er saus over en bestrooi met heel veel parmezaanse kaas.

Categorie

Aardappelen, pasta en rijst
Groentenschotels