Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Uienbrood
Târte des Allymes

Ingredienten

Voor het deeg:
3 gr gist
300 gr meel
scheut olijolie
140 ml water

Voor de vulling:
5 uien
125 ml room
2 eieren
gemalen kaas
thijm, peper, zout, nootmuskaat

Bereiding

Gebruik de broodmachine op Pizza programma om het deeg te maken en te laten rijzen.

Snijd de uien in halve ringen en bak ze in de olie op laag vuur in een half uur (of meer) helemaal zacht.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de room, kaas en eieren in een kom, voeg de kruiden toe, en klop dit goed.

Neem een platte ronde vorm van 25 cm Ø. Rol het brooddeeg uit tot een iets grotere ronde lap, zodat er een opstaande rand zal ontstaan waardoor de vulling blijft zitten.

Meng de uien door het roommengsel en vul hiermee het brood.

Bak het brood in 25 minuten gaar. Eventueel met plantenspuit wat water in de oven sproeien om het deeg mooi zacht te houden.

Lekker bij Pompoensoep en mogelijk ook met een landwijn.

Zie ook

Flespompoensoep

Categorie

Brood en hartige taarten