Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Risotto met gedroogde porcini

Ingrediënten

150 gr risottorijst
20 gr gedroogde porcini
1 porcini bouillontablet

1 ui
boter, olijfolie
20 gr geraspte parmesaan

Bereiding

Week de porcini 20 minuten in lauw water. Los het bouillontabletje op in ½ l kokend water.
Snipper de ui fijn. Verwarm een pan met dikke bodem op matig vuur en doe er olijfolie in. Laat hierin de ui glazig worden.
Voeg de rijst toe en roer goed om zodat alle korrels glazig zijn.
Voeg een goede scheut porcinibouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Zet het vuur laag en voeg nu steeds als de rijst bijna droog is een goede scheut bouillon toe, regelmatig roerend. Houd het deksel van de pan. Gebruik meer of minder vocht, net wat nodig is om de rijst smeuïg te houden. Gebruik op het laatst ook het weekvocht van de porcini. Na 20 minuten is de rijst gaar.
Voeg de uitgelekte poricini toe, een flinke klont boter en de geraspte parmesaan en roer goed door elkaar. Laat het nog even goed doorwarmen en dan direkt opeten.

Categorie

Aardappelen, pasta en rijst