Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
675
Rigatoni met sausijs
over comfort food gesproken - en toch is hij mooi licht

Ingredienten

250 g rigatoni (buispasta met ribbels)
200 g verse sausijzen*
1 teen knoflook
2 eieren
3 el geraspte parmezaan

Bereiding

Snijd het vel van de sausijzen op en wip het vlees er uit. Snijd het vlees in kleine stukjes.
Pel de knoflook maar laat hem heel.
Zet een grote pan met dikke bodem op laag vuur met wat olijfolie en bak het vlees en de knoflook hierin gaar.
Kook intussen de pasta. Klop de eieren in een kom los en roer er de kaas doorheen.
Plet de knoflook als hij gaar is zodat hij in kleine stukjes valt.
Als de worst gaar is en de pasta beetgaar schep dan met een schuimspaan de pasta bij de worst, zodat er ook een beetje kookvocht mee gaat. Warm pasta en worst nog heel even door.
Zet het vuur uit en meng de eieren goed door de pasta. Maal er royaal verse peper over en serveer direct.

*Ook heel lekker: 200 g rundergehakt, 50 g ontbijtspek, verse salie en rozemarijn. Hak het spek en de kruiden fijn in de keukenmachine, hak het gehakt nog even mee. Kleine bolletjes van draaien die je even plat drukt.

Categorie

Aardappelen, pasta en rijst
Vlees en vis, kip en ei