Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
666
Quinoa tortilla
voor 2 à 3 personen als hoofdgerecht

Ingredienten

1½ kop quinoa
250 g wortel
250 g courgette
250 gruyère

200 ml crème fraîche
3 eieren
200 g gerookte zalm
zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C

Kook de quinoa in 1½ kop bouillon in 7 minuten net niet gaar. Giet af en laat een klein beetje afkoelen.
Rasp de wortel, courgette en gruyère op een grove rasp. Doet het in een mengkom en meng er de crème fraîche en de eieren doorheen. Snijd de zalm in stukjes en meng het door de massa. Meng de quinoa door de massa, en voeg naar smaak zout, peper en royaal nootmuskaat toe.
Doe het mengsel in een platte ovenschaal en bak het in 25 à 30 minuten goudbruin.
Warm of lauw serveren.

Het lijkt nog maar een klein beetje op het oorspronkelijke recept (zie foto van het pakje couscous), maar laat dat je inspireren om wat uit te proberen: andere groenten, zonder vis of vlees, met garnalen of spek, en wie weet zelfs met couscous!

Zie ook

Couscous flan

Categorie

Courgetterecepten
Groentenschotels
Vlees en vis, kip en ei