Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Petit fours
van Inez

Ingrediënten

325 gr pure chocolade
200 gr suiker
5 eieren
100 gr meel
een beetje maizena
100 gr boter
6 el water
wat drank
slagroom

Bereiding

Smelt 200 gram chocolade. Meng de boter, suiker, water en eierdooiers. Meng de chocolade bij het botermengsel.
Splits de eieren. Klop de eiwitten keihard. Roer het chocolademengsel voorzichtig door de eiwitten tot een mooie pasta. Zeef en schep het meel en de maizena door de pasta.
Beleg een bakvorm met beboterd bakpapier en schep er het mengsel in. Bak het in 35 minuten gaar. Prik er even in om te kijken of het af is. Laat het afkoelen.
Smelt 125 gram chocolade met wat drank en een scheut slagroom. Smeer dit uit over het gebak. Versier met vrolijke dingetjes. Als het glazuur hard is geworden snijd dan het gebak in blokjes.
Je kunt onder het glazuur ook nog gezeefde, evenuteel verdunde abrikozenjam aanbrengen.

Categorie

Gebak en zoetigheden