Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
557
Eierkoeken
van De Banketbakker - een dag van te voren het beslag maken

Ingredienten

2 eieren
1 eidooier
200 g suiker
1 zakje vanillesuiker

10 g ammonium
100 ml lauwe melk
200 g bloem
50 g maïzena
mespuntje zout

Bereiding

Klop de eieren samen met de eidooier, suiker en vanillesuiker.
Los de ammonium op in de lauwe melk en roer dit door de eieren.
Zeef de bloem met de maïzena en het zout bij de eieren. Meng het geheel.
Laat het beslag minstens een nacht afgedekt rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 210° C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, smeer dit dun in met boter en bestuif dit met bloem. Schep met een eetlepel hoopjes beslag op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes.
Bak de koeken 6 minuten. Laat ze uitdampen. Het lekkerste is om ze even in de buitenlucht te zetten zodat de ammoniaklucht helemaal vervliegt.

Categorie

Gebak en zoetigheden