Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
555
Devonshire apple cake
van Mary Berry

Ingredienten

450 gr appels
sap van ½ citroen
350 gr meel
1 zakje bakpoeder
350 gr basterdsuiker
4 eieren
1 theelepel amandel essence
225 gr boter
geschaafde amandelen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Smelt de boter. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunne plakjes. Giet er het citroensap over heen. Doe het meel, het bakpoeder en de suiker in een kom. Klop de eieren los met de amandel essence en meng het samen met de boter door het meel. Mix het geheel goed. Giet de helft van het beslag in de vorm. Leg daar overheen de appelschijfjes. Giet tenslotte de rest van het beslag over de appels (die hier en daar iets zullen uitsteken). Strooi er de geschaafde amandelen overheen. Bak de cake in 75 minuten. Laat hem een kwartier afkoelen en verwijder dan het bakpapier. Eventueel bestrooien met basterd- of poedersuiker. Volgens Mary moet je dit warm eten met Devonshire cream of fromage frais.

Categorie

Gebak en zoetigheden