Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
550
Couscous flan
Het origineel van de Quinoa tortilla maar dan met de juiste verhoudingen

Ingredienten

160 g couscous
200 ml crème fraîche
200 ml melk
250 g wortel
250 g courgette
200 g gruyère
3 eieren
peper, zout, nootmuskaat
200 g gerookte zalm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de couscous in een kom en roer er de crème fraîche en melk doorheen. Laat dit 5 minuten wellen op kamertemperatuur.
Rasp de wortel, courgette en gruyère. Meng dit door de couscous als die voldoende is geweld.
Meng de eieren door de couscous. Voeg zout, peper en flink veel nootmuskaat toe.

Vet een niet te hoge ovenschaal licht in. Doe de helft van de couscous hier in en strijk de massa glad. Leg hierop de gerookte zalm, en dek af met de rest van de couscous.
Bak hem in 25 tot 30 minuten goudbruin.

Warm, lauw of koud allemaal lekker, zeker met wat frisse sla erbij.

Zie ook

Quinoa tortilla

Categorie

Aardappelen, pasta en rijst
Courgetterecepten
Groentenschotels
Vlees en vis, kip en ei