Geroosterde groente en kip

De Benali's weten wat lekker eten is!
Het geheim zit hem in de geroosterde paprikapoeder

  • 4 tomaten
  • 2 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 zoete aardappels
  • 3 tenen knoflook in de schil
  • tijm, peper, zout
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 4 cm verse gember
  • 1 chilipeper
  • kippedijfilet of kippebouten
  • 2 tl balsamico azijn
  • olijfolie
Verwarm de oven op 200°C.
Neem een bakblik van ongeveer 30x20 cm.

Snijd de tomaten in vier parten en daarna dwars door tweeën.
Schil en snijd de uien in 6 partjes.
Snijd de paprika's in grove stukken.
Was en snijd de aardappels met schil in plakken van 1,5 centimeter.
Plet de knoflooktenen en doe ze met de tomaten, uien, paprika en aardappels in het bakblik.
Strooi royaal tijm, peper en zout naar smaak en 2 tl gerookte paprikapoeder over de groenten.
Schil en snijd de gember in milimeter kleine blokjes, snijd de chilipeper in kleine snippers.
Verdeel dit over de groenten en hussel het alvast een beetje door elkaar.

Ontvel de kip. Als je grote bouten hebt, hak deze dan in 2.
Giet de 2tl balsamico azijn en royaal olijfolie over de groenten. Voeg de kip toe en meng alles (met je handen) door elkaar. Zorg ervoor dat de kip rondom goed met de kruiden is bedekt.

Haal de kip naar boven, verdeel alle groenten gelijkmatig over de bodem van het bakblik en leg de kip er bovenop (lelijke kant boven).
Zet 45 minuten in de oven.
Haal het bakblik uit de oven, zet de oven op grillstand.
Haal de kip even uit de bak, hussel de groenten een keer en leg de kip met de andere kant boven weer op de groente.
Zet nog 15 minuten onder de grill.

Terug naar Groenteschotels Terug naar het kookboekje