Chow mein

lekker gezond en heel snel

  • 200 gr mie
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 100 gr champignons
  • 1 rode paprika
  • 200 gr kipfilet of hamlapje
  • 100 gr taugé
  • 2½ dl bouillon
  • 3 el sojasaus
  • 1 el maïzena
  • 2 lente uitjes
  • zout, peper
Kook de mie gaar.
Snijd de bleekselderij, ui, en champignons in dunne plakjes en de paprika in kleine blokjes. Snijd het vlees in dunne reepjes.
Verhit een wok en roerbak daarin 2 minuten de bleekselderij en de ui.
Voeg vlees, paprika en champignons toe en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de taugé toe en roerbak nog een minuut.
Doe de maïzena in een kom en voeg al roerend de bouillon en sojasaus toe. Roer dit door de groenten.
Snijd de lenteui in plakjes en voeg bij de groenten.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat het geheel onder af en toe omroeren nog een minuut sudderen.
Verdeel de mie over 2 diepe borden en schep er de chow mein over.
Een groot servet voorbinden en met stokjes eten.
printversie

Terug naar Groenteschotels Terug naar het kookboekje