Champignon ragout

van Carine

  • 250 gr diverse soorten paddestoelen per persoon
  • bosuitjes
  • crème fraîche (1/16 l per persoon)
  • knoflook, witte wijn, citroensap, thijm, peper, zout
  • meel en melk
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes of plakjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Smelt een flinke hoeveelheid boter in een pan en smoor daarin de bosuitjes.
Voeg de paddestoelen toe en bak even mee. Voeg een goede scheut witte wijn en een beetje citroensap toe, wat thijm en veel knoflook. Laat het geheel een minuut of tien sudderen met de deksel op de pan.
Maak een beslagje van een eetlepel meel en wat melk. Bind hiermee de champignon ragout. Maak op smaak met zout en flink versgemalen peper.
Voeg op het laatst de crème fraîche toe en warm heel even door.
Lekker in pannekoeken of met verse pasta.

Speciaal voor Jan ook het recept voor het pannekoekenbeslag:

  • 250 gr meel
  • 2½ dl melk
  • 2½ dl bier (je kunt een deel ook door melk vervangen)
  • 1 ei
Doe het meel in een mengkom en voeg er een beetje zout bij. Voeg de melk bij het meel en roer het tot een glad mengsel. Voeg beetje bij het bier erbij tot je een vrij dun beslag hebt. Voeg tenslotte het ei erbij en meng goed (niet teveel lucht erin mengen).

Terug naar Groenteschotels Terug naar het kookboekje