Bruine-bonenpot

  • ui
  • potje bruine bonen
  • blikje mais
  • champignons
  • 2 ons gerookt ontbijtspek
  • rode paprika
  • aubergine
  • paprika poeder, chili poeder, peper, zout, knoflook
  • tomatenketchup
Snijd de champignons in stukken. Snijd de paprika en aubergine in blokjes. Snipper de ui. Snijd het spek in dobbelsteentjes.
Bak ui en spek stevig aan. Bak de champignons mee. Voeg de paprika en aubergine toe en bak nog even mee. Laat alles op matig vuur in zo'n 5 minuten garen.
Laat de bonen en mais uitlekken. Voeg ze toe aan de pan. Maak op smaak met paprika, flink veel chilipoeder, peper, zout en een scheutje tomatenketchup. Warm de bonen goed door, maar laat ze niet te lang staan.
printversie

Terug naar Groenteschotels Terug naar het kookboekje