Zwitserse rol

  • 4 eieren
  • 100 gr basterdsuiker
  • 100 gr meel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el kristalsuiker
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr jam
Verwarm de oven voor op 220° C.
Bekleed een rechthoekige vorm van 33x23 cm met bakpapier, of vorm er een met behulp van bakpapier en paperclips.
Klop langdurig met een electrische mixer de eieren en de suiker tot een lichte, homogene crème. Zeef het meel en de bakpoeder boven de crème en schep hem er met een spatel doorheen.
Doe de massa in de vorm, strijk hem glad en bak hem in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Leg, terwijl de vorm in de oven staat, een stuk bakpapier klaar van 40x30 cm en bestrooi dat met de kristalsuiker.
Meng de mascarpone en de jam door elkaar.
Zodra de koek af gebakken is moet hij omgekeerd worden op het papier met de suiker. Verwijder direct en voorzichtig het bakpapier waarop hij gebakken is.
Spreid nu meteen de mascarpone over de koek, maar laat aan één korte kant ongeveer 3 cm leeg.
Rol de koek vanaf de besmeerde korte kant op.
Laat de zwitserse rol in de ijskast opstijven.

Als je geen ongepasteuriseerde mascarcpone kunt krijgen kun je beter monchou gebruiken die je met een klein beetje slagroom losklopt.

printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje