Zandkoekjes

  • 180 gr boter
  • 165 gr suiker
  • 250 gr meel
  • eventueel krenten
Laat de boter helemaal zacht worden (op koude dagen: even laten smelten in een pan met dikke bodem en dan weer iets laten opstijven).
Doe de boter en de suiker in een mengkom en roer met de mixer tot een smeuge massa. Voeg een deel van het meel toe en mix erdoor. Herhaal dit tot je niet meer met de mixer kunt mengen. Stort dan de rest van het meel op een werkblad en leg het deeg daarop. Meng met de handen verder tot een samenhangend geheel. Als je wilt kun je op het laatst de krenten erdoor mengen.
Vorm het deeg tot een lange staaf van 3 cm doorsnee. Pak hem in vershoudfolie en laat een uur in de ijskast opstijven. Je kunt het overigens ook nog een dag of wat bewaren in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175° C.
Snijd de rol in plakken van ½ cm en leg ze op een niet ingevet bakblik. Houd er rekening mee dat ze groter worden. Ongeveer 12 minuten bakken. Laat de koekjes even afkoelen voor je ze van het bakblik haalt.

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje