Tuorta da Nusch

uit Engiadina Bassa, maar dan de echte zoals de bakker uit Sent hem waarschijnlijk maakt; voor de walnootbomen uit Rotterdam en Asperen

voor het deeg

  • 300 gr meel
  • 150 gr suiker
  • snufje zout
  • rasp van 1 citroen
  • 200 gr boter
  • 1 ei

voor de vulling

  • 150 gr honing
  • 1/6 l slagroom
  • 250 gr walnoten
Het meel, de suiker, een snufje zout en de citroenrasp door elkaar scheppen.
De boter toevoegen en alles met twee messen kruimelig snijden.
Klop het ei los en meng alles zonder te kneden snel tot een deegbal. Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast rusten.
Hak de noten. Doe de slagroom en honing in een pan en kook het 2 minuten door. Voeg de noten toe en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een lage taartvorm van 24 cm in.
Rol ruim de helft van het deeg uit tot een ronde lap van 28 cm. Bekleed hiermee de vorm. Schep het notenmengsel er in.
Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap van 24 cm en dek hiermee de taart af. Druk met een vork de rand goed aan.
Bak de taart in 50 minuten goudbruin.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje