Theebroodje

uit het NRC

Hier moet je een dag van tevoren aan beginnen, maar het is erg weinig werk.
  • 2 dl koude thee
  • 150 gr sultana's
  • 150 gr krenten
  • 150 gr basterdsuiker
  • 200 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
Laat de sultana's en krenten met de basterdsuiker een nachtje weken in de thee.
Verwarm de oven voor op 150° C.
Roer 150 gram van de bloem en het bakpoeder door het krentenmengsel. Roer het ei hier doorheen. Afhankelijk van het absorbtievermogen van de rozijnen en krenten moet de overige bloem er ook bij. Het geheel moet een taai, dik beslag worden, iets dikker dan voor oliebollen. Schep het beslag over in een groot bakblik (ongeveer 15x30 cm). Bak het broodje in uur 90 minuten gaar. Lekker met roomboter.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje