Taartje van Waadt

van Pamela

  • 140 gr meel
  • 5 gr bakpoeder
  • 60 gr boter op kamertemperatuur
  • 1 mespuntje zout
  • 100 gr suiker
  • ½ dl melk
  • ¼ l crème fraîche of slagroom
  • kaneel
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe meel, bakpoeder en boter in een kom. Voeg een snufje zout en een snuf suiker toe en meng het tot een grove kruimel massa. Voeg dan de melk toe en vorm en zonder te kneden een samenhangende bal van.
Beboter een platte taartvorm van 24 cm en bestuif hem met meel. Rol het deeg uit en bekleed de vorm er mee. Nu moet je eigenlijk een tovertruc uithalen met het randje van het deeg à la Crissier maar gewone stervelingen kunnen dat weglaten. Prik de taarbodem in met een vork.
Meng 100 gr suiker met een beetje meel en strooi het mengsel in de taartbodem. Schud de vorm even om het egaal te verspreiden. Giet de room eroverheen en meng alles even met de vingertoppen. Bestrooi de taart met wat kaneel en leg hier en daar een klontje boter.
Bak de taart in 30 minuten af. Laat hem een kwartier in de vorm staan en zet hem daarna op een rooster op af te koelen.

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje