Straciatella

Als je dit recept met een ijsmachine maakt, moet je de helft van de aangegeven hoeveelheden nemen, anders past het er niet in…
  • ¼ l slagroom
  • 2 dl melk
  • 100 gr chocolade
  • 2 eierdooiers
  • ½ vanillestokje
  • 125 gr basterdsuiker
Splijt de vanille in de lengte doormidden en laat het een kwartier trekken in de kokende melk. Houd een paar lepels lauwe melk apart.
Roer het eigeel los met de suiker. Meng de lauwe melk door de suiker, en dan een deel van de hete melk. Meng vervolgens de rest van de melk erdoor en laat het op een zacht vuur binden. Let erop dat de melk niet gaat koken. Laat de melk afkoelen.
Sla de slagroom stijf en meng het door de melk. Laat het geheel afkoelen (voor de ijsmachnie moet het ijskastkoud zijn). Versnipper de chocolade en meng het door de massa. Vries de massa in (zie recept).
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje