Rabarbertaart

  • bos rabarber (schoon 500 gr)
  • 150 gr suiker
  • sap van ½ citroen
  • 1 tl maizena
  • rozijnen
  • 200 gr meel
  • 1 ei
  • 75 gr boter
  • 50 gr basterdsuiker
  • mespunt zout
  • kaneel
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de rabarber, snijd hem blokjes en kook hem met het citroensap en de suiker in 5 tot 10 minuten gaar. Maak de maizena aan met wat water en bind de rabarber hier mee. Meng de rozijnen door de rabarbermoes.
Zeef het meel in een kom, met het zout en de basterdsuiker. Voeg de boter toe en snijd hem met messen fijn in het meel tot een kruimeldeeg. Doe het ei erbij en kneed het met de hand tot een glad deeg. Dit gaat ook goed met een foodprocessor.
Rol het deeg uit en vouw het een paar keer dubbel. Bekleed een platte vorm van 24 cm met het deeg. Giet de rabarbermoes in de vorm en strooi er wat kaneel over.
Zet de taart in de oven en bak de taart in 45 minuten gaar.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje