Pruimen-notentaart

  • 100 g gedroogde druiven (verkrijgbaar bij de Turk)
  • 85 g walnoten
  • 250 g pruimengelei of pruimenjam (of een andere dunne jam)
  • 200 g bloem
  • 65 g witte basterdsuiker
  • 135 koude boter
  • mespunt zout
  • 1 ei

Laat de druiven een uurtje wellen in de gelei of jam.

Snijd de boter in kleine stukken. Klop het ei los. Meng in een keukenmachine (of in een kom met 2 messen snijdend) de bloem, suiker, boter en zout en 2 eetlepels ei. Als het kruimig is, vorm er dan met je handen een samenhangende bal van.
Bekleed een lage taartvorm van 26 cm met het deeg. Zet de vorm een kwartier in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 175°.

Verspreid de walnoten over de taartbodem en schik er de druiven met de gelei of jam over heen. Meng een scheutje melk bij de rest van het ei en bestrijk de rand van de taart hiermee.
Bak 45 minuten in de oven.
printversie

Terug naar Gebak en zoetigheden Terug naar het kookboekje